Skip to content
Menu
0
Váš košík je prázdny. Navštívte Obchod

Treba zachraňovať ľudské životy

Milan Lednický (CEO, konateľ spoločnosti W rent, s. r. o.) sa môže pochváliť striebornou Janského plaketou, ktorú získal za dvadsať odberov darovania krvi. Prečo darovať krv?

Nezáleží na tom, aké máte povolanie, vzdelanie a ani dokonca ako ste sa ráno vyspali. Každý deň sa môžete rozhodnúť, že zachránite niekomu život. Darovanie krvi je najväčší prejav lásky pacientom, ktorí túto vzácnu tekutinu potrebujú. Tento ušľachtilí skutok nám zaberie pár hodín. Kvapky krvi, ktoré darujeme môžu pomôcť pri operácií alebo aby v pôrodníci mohol zavítať na svet nový človiečik.

Kto bol profesor MUDr. Ján Janský?

MUDr. Ján Janský bol český neurológ a psychiater, ale predovšetkým osobnosť, ktorý ako prvý opísal delenie ľudskej krvi na štyri základné krvné skupiny. Bol propagátorom darcovstva krvi. Na jeho počesť sa dobrovoľným darcom krvi v Česku a na Slovensku udeľuje Plaketa profesora MUDr. Jana Janského.

Gratulujeme Milanovi Lednickému za hrdinské gesto, ktoré ako obyvateľ Slovenska prejavuje pacientom a ide veľkým vzorom, či už zamestnancom našej spoločnosti alebo širokej verejnosti. Preto aj Vás milí čitatelia pozývame darovať najvzácnejšiu červenú tekutinu. Odber môžete absolvovať kedykoľvek. Každá kvapka sa počíta!